27/9/14

Σπιτικές συνταγές ομορφιάς


Σάββατο σήμερα και έρχεται η ώρα που περιμένουμε όλη την βδομάδα την...... Κυριακή .Την αγαπάμε γιατί μπορούμε να κοιμηθούμε παραπάνω να χουζουρέψουμε στο κρεβατάκι μας ,να πιούμε με ησυχία ένα υπέροχο καφέ και περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα .Μπορούμε όμως και πρέπει να αφιερώσουμε και λίγο χρόνο στον εαυτό μας .Σήμερα θα μιλήσουμε για σπιτικές μάσκες ομορφιάς με υλικά απλά που έχουμε στο σπίτι μας .





 Η διαδικασία που χρησιμοποιώ είναι αρχικά να κάνω ένα πολύ καλό καθαρισμό προσώπου με το σαπουνάκι μου .Έπειτα να κάνω απολέπιση και μετά εφαρμόζω την μάσκα μου .Στην συνέχεια ενυδατώνω αρκετά καλά την επιδερμίδα μου .Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά καλό να πραγματοποιήτε 2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε διαφορά στην επιδερμίδα σας .Θα είναι πιο ξεκούραστη πιο λαμπερή και έτσι μειώνετε και η ακμή και απομακρύνετε η λιπαρότητα .





Πήλινγκ 

  Υλικά 
1 φλιτζάνι κορν φλεικς κατά προτίμηση τύπου βρώμης 
Κορν φλάουρ όσο πάρει για να γίνει πηλός 
2κ. της σούπας  ελαιόλαδο
1κ. του γλυκού μέλι 
Νερό όσο πάρει 









Αναμνιγνύουμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σαν σφικτή μπάλα .Βάζετε λίγο από το μείγμα στην παλάμη σας και προσθέστε λίγο λίγο νεράκι για να είναι σαν αλοιφή .Με κυκλικές κινήσεις απλώνω το μείγμα στο πρόσωπο έως ότου απορροφηθούν μέχρι να μείνουν μόνο τα κορν φλεικς .




Μάσκα 

 Υλικά 
1/2 μπανάνα καθαρισμένη
1κ. της σούπας μέλι
1κ. της σούπας ελαιόλαδο 
1κ. της σούπας γιαούρτι
1 ασπράδι αβγού











Χτυπάμε αρχικά το ασπράδι αβγού σε μαρέγκα .Στην συνέχεια πολτοποιούμε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μπλέντερ .Αναμιγνύουμε απαλά με τη μαρέγκα .





Ελπίζω να σας άρεσαν οι συνταγές που χρησιμοποιώ και εγώ ! Περιμένω τα σχόλια σας αν τις κάνατε και πως σας φάνηκαν !






4 σχόλια :